torsdag 2 oktober 2014

Träffa våra stjärnor!

Dalbrudarna är tillbaka! Idag ska vi prata om några kända personer från vår mark. Det finns en massa stjärnor, men vi har valt ut fyra personer som glänser.

Den första är vår otroliga Miss Li (Linda Therese Karlsson). Hon är en svensk popsångerska och pianist från Borlänge. Miss Li spelar en typ av pianopop som är en blandning av olika musikstilar som blues-, jazz-, kabaré- och folkmusik.

Den nästa stjärnan är Kalle Moraeus. Han är en svensk musiker, spelman och tonsättare från Orsa. Kalle Moraeus blev mästare i luftgitarr 1984.

De två sista är våra kända sportsmän, Gunde Svan och Tony Rickardsson. Tony Rickardsson är en svensk före detta speedwayförare och individuell världsmästare från Avesta. Rickardsson har i Sverige kört för fem olika speedwayklubbar, som Masarna och Valsarna. Han tävlade också parallellt för klubbar i polska och brittiska speedwayligorna.

Nu var det dags för Gunde Svan. Gunde Svan är en svensk före detta längdåkare och TV-programledare från Dalarna. Han vann fyra olympiska guldmedaljer och sju VM-guld under 1980-talet och början av 1990-talet och är en av världens främsta längdskidåkare. Efter skidkarriären har Gunde Svan arbetat med TV-underhållning.

Det här var våra stjärnor från Dalarna! Är de inte otroliga? Det var allt från Dalbrudarna idag, vi ses!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar